'Hoe je met lucht ruimte inneemt' (2016) geïnstalleerd in het huis van een privé verzamelaar

Dit project vond in 2016 plaats op de NDSM-werf, gevestigd aan de noordoever van het IJ in Amsterdam. Dit is een historische plek waar van 1915 tot 1984 de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij zich bevond. Er werden schepen gebouwd voor de grote handelsvaart en het transport van passagiers naar verschillende werelddelen. Nu is het een broedplaats voor kunstenaars en worden er allerlei culturele evenementen georganiseerd.

Door de populariteit van deze plek liggen er inmiddels veel bouwplannen op tafel. De mooie leegte die hier ruimte maakt voor het speciale licht dat door al het water rondom de werf weerkaatst wordt, zal worden volgebouwd. En dat terwijl de lucht hier vol zit met geschiedenis.

‘Hoe je met lucht ruimte inneemt’ is een pleidooi voor de herwaardering van de leegte. Het is een onderzoek naar de consequenties voor de vorm wanneer je daar bewust de ruimte geeft voor lucht.

1/8

© 2020 Suzanna van Oers